joi, 29 martie 2012

Pana la prohibitie 2012

Revin asupra acestui subiect si am o veste buna pentru cei care doresc sa mai iasa in natura si cu aceasta ocazie pana in data de 15 aprilie sa mai incerce si prinderea unui peste la Prut.
Pentru cei doritori de cele enumerate mai sus recomand ca, cu permisul de anul trecut impreuna cu avizul de la politia de frontiera si cu (de anul asta) aviz de mediu de la Prietenii Pescari care se elibereaza gratuit, sa mergeti din nou in copou la Politia de Frontiera pentru a solicita un aviz provizoriu.

Impreuna cu aceste documente aveti la dispozitie depinde de vreme, doua saptamani de distractie si relaxare pana in data de 15 aprilie.
                                                          

Fir intins si calm, calm, calm :))

marți, 27 martie 2012

Pescuit pe lacul Halceni

Incep prin a face o scurta prezentare a zonei si lacului Halceni.


Prezentare si acces:
Lacul are o suprafata de 400 ha si este situat la aproximativ 50 de km de Iasi pe directia:
Popricani-Tiganasi-Kogalniceanu-Borsa-Vladeni-Halceni.
Despre drumul pana acolo nu este prea mult de spus in afara faptului ca este deosebit de NASPA.
Pana in directia satului Carniceni este acceptabil dupa, adica incepand din Tiganasi este cosmarul oricarui sofer de masina mica si cred bucuria soferilor de offroad 4x4.
Anul acesta fiind un an electoral este posibil sa se finalizeze si lucrarea la drum care a fost inceputa in primavara anului trecut.
Locul este deosebit de frumos, malul stang al lacului este langa sosea iar drumul de acces pana langa apa este pietruit ceea ce faciliteaza si parcarea masinilor atat pe timp frumos cat si daca ne surprinde o ploaie.
Malul drept insa este un pic mai dificil de abordat si ar trebui sa mai urmarim si vremea inainte de a merge la pescuit pentru ca in cazul in care ne-ar surprinde o ploaie in acea zona ma indoiesc ca am mai putea iesi de acolo fara ajutorul unui utilaj agricol in speta un tractor.

Specii de pesti:
Lacul este populat cu: crap, caras, biban, rosioara si zic unii salau si somn sincer eu nu am avut norocul sa prind speciile din urma.
O alta surpriza eu zic neplacuta, pentru cei care consuma zic placuta ar fi scoicile deosebit de mari si care nu ezita sa atace carligul cu bunatati si care te mai lasa si cu palpitatii si tensiune crescuta, despre drill :)) o nebunie.
                        Scoica C&R :)) de 250 grame pe lacul Halceni.
Ciortanii va vor da de furca cu siguranta iar crapii mai mari se vor lasa asteptati dar daca veti avea partide de pescuit de 24 de ore este posibil sa aveti si rezultate notabile.
Personal crapi mai mari de 2-3 kg nu am prins.

             Crap prins la Halceni de 2,2 Kg undeva in jurul orei 23.00
                                Scuzati calitatea imaginii telefonice.
Nada:
Din experienta mea cat si din ce am observat la ceilalti pescari momeala folosita ar fi: viermusi, rame de gunoi, boabe de porumb cu diferite arome, cub de mamaliga.
Nu este o balta de boilies si nu am vazut pe nimeni sa folosesca aceasta momeala la pescuit de crap aici.

Retinerea pestelui:
Maxim 5 kg de peste din specia crap, si liber la restul (caras, biban).

Tarife si echipament permis:
Preturile practicate pe acest lac sunt de 50 roni/24 de ore asta in conditia in care ai liber la pescuit pe timp de noapte vara fiind o nebunie, se poate si campa la cort.
Ca echipament este voie cu maxim patru lansete cu cate doua carlige.

Una peste alta este o balta care merita, fiind o intindere mare de apa permite intimitatea locului de pescuit, linistea fiind asigurata fara sa fii deranjat de zgomotul colegilor de pescuit.

Fir intins si calm, calm, calm...

luni, 26 martie 2012

Pescuit la mreana pe raul Prut.

Mreana este un peste ce traieste in apele curgatoare reci.
Este un peste extrem de frumos cu un colorit al inotatoarelor deosebit, pe spate este reprezentativa culoarea verzui-cenusie, lateralele sunt argintii, iar pe burta predomina alb spre auriu.
Forma corpului si a capului este alungita, botul lung se termina cu patru mustati, iar solzii sunt mici.
Camuflajul este asigurat din plin de culoarea verde cenusie de pe spate, in momentul drillului este vizibila doar atunci cand este foarte aproape de mal.


Cand este bine de pescuit la mreana:
Drillul pe care il ai la momentul cand reusesti sa agati un asemenea peste este unul de exceptie, functie si de marimea lui bineinteles dar si de perioada in care pescuiesti.
Am avut surpriza ca unele drilluri sa fie deosebit de usoare asta poate fi pusa si pe seama perioadei deosebit de rece undeva la inceputul lunii noiembrie anul trecut cand parca pestele venea singur la mal, dar si unele in care nu am reusit sa mai scoatem pestele afara dar ramanand cu satisfactia unor trasaturi spectaculoase.
In general capturile mai de succes la mreana le-am avut incepand cu luna septembrie.


Cu ce pescuim:
Pentru mine cele mai bune rezultate in prinderea mrenei le-am avut la larva si anume vetrica.
Vetrica buna pentru pescuit cu o marime undeva la 3-5 cm se gaseste toamna tarziu in pamant tare de culoare neagra (marna) care nu poate fi spalat de apa curgatoare, iar in momentul in care veti sapa in astfel de locuri pamantul ramas in urma sapaturii va avea aspectul svaiterului asta datorita locurilor unde sta vetrica.
Nu este foarte usor de gasit si mai ales de scos din apa, dar cu siguranta va va asigura capturi deosebite la mreana cat si la alte specii de pesti.
Pe langa acestea mreana mai poate fi ademenita si la cub de mamaliga, rama neagra sau rosie, buchetel de viermusi, etc.
Metode folosite sunt cu montura de plumb culisabil de 100-120g plat, pe linie cu fir de 0,35-0,40 si maxim doua carlige pentru a evita agataturile sau la cosulet unde putem atrage pestele cu diverse mixuri de mamaliga cu telemea sau cu viermusi cu diferite tipuri de seminte.
Pentru cei care nu stiu icrele mrenei sunt toxice.

Fir intins!

Maramures Plai cu Flori

Pentru inceput pentru a detensiona un pic atmosfera din bucatarie si mai ales de pe malul inghetat al Prutului :)) o sa va fac o incursiune de inceput in Maramures, sunt poze de anul trecut cand era cald si frumos.
Mai jos o sa observati portul specific zonei Maramuresului, marturisesc ca nu am gasit pantaloni adica gaci dar am improvizat.
Sa nu credeti ca de acum asa o sa apar ca o gazdoaie imbracat in fumeie.



Daca tot suntem aici o sa va prezint si ceva din atractiile zonei pentru cei care poate nu ati ajuns inca, pentru cei care ati fost e ca un remember.

Cascada Cailor Borsa


Mocanita Valea Vaserului

  
 

Manastirea Barsana


Memorialul Durerii-Inchisorile comuniste-Sighetu Marmatiei


Cimitirul Vesel SAPANTA


Pana in momentul in care o sa intru in bucatarie nu la mancat ci la gatit si pana ce o sa dam drumul la pescuit pe anul 2012, sa treaca si prohibitia, va rog sa va delectati cu cele de mai sus.


Multumesc, o sa urmeze si pofta buna.

vineri, 23 martie 2012

Prohibitie 2012

In Monitorul oficial nu a aparut nimic deocamdata dar conform informatiilor mele de la surse din Agentie prohibitia anul acesta cel putin pentru raul Prut va incepe undeva din 15 aprilie si va tine in jur de 60 de zile.

joi, 8 martie 2012

Taxa si permis de pescuit sportiv si recreativ 2012

Cum se poate obtine permisul de pescuit fara efort

Sediul ANPA de la Iasi s-a desfiintat era situat in Copou pe la Agronomie.
De aceea am luat legatura cu cei de la ANPA Galati, cu D-l Inspector Bocaneala Vasile niste oameni foarte de treaba care te ajuta cu orice informatie legata de permise.
Pe scurt tot ce trebuie sa faceti este sa platiti o taxa la finante in valoare de 30 de RON, scanati o copie a cartii de identitate si a chitantei de la finante, pe care le trimiteti la ANPA Galati la urmatoarea adresa de e-mail : anpagalati@anpa.ro in atentia D-lui Inspector.
Mentionati ca vreti sa le primiti prin curierat cu plata la destinatar.
In momentul in care o sa va grupati cativa insi nici nu va mai conta pretul platit pentru transport.

Ulterior dupa ce primiti permisul care nu dureaza prea mult max. o saptamana mergeti in Copou la Politia de frontiere pentru a va lua in evidenta si a primi avizul care iti permite pescuitul pe apele de frontiera.

Si ca ultima informatie in momentul in care aveti de gand sa va deplasati la pescuit pe zona de frontiera Prut trebuie sa anuntati telefonic cu o zi inainte sau chiar in acea dimineata ca aveti de gand sa mergeti in zona si o sa va ceara un nr. de inregistrare pe care il veti primi de la Politia de frontiera de aceasta data din zona Manta Rosie langa Siraj.

Asta este tot ceea ce trebuie sa stiti si este valabil si anul acesta 2012.

FIR INTINS si nu de la plumb.




Salata de 8 Martie

Ingrediente pentru o portie MARE
incepand de dimineata


- o floare de primavara
- 2-3 sarutari dulci ca mierea
- o ceasca de cafea
- 4-5 complimente la plecare
- o rezervare la restaurant
- sare si piper la intoarecere acasa cat cumprinde :))

Mod de preparare

Cea mai frumoasa floare, se saruta de 2-3 ori dulce dupa care se daruieste din tot sufletul, adaugam o ceasca de cafea aburinda cu lapte si 4-5 complimente.
Dupa ce se  serveste masa la restaurant :)) in cadrul unei cine romantice, dupa festin se adauga picanteriile din dormitor unde se toaca pe toate partile amorul unei nopti de martie 8.

Se serveste numai cald si nu doar in aceasta zi.

La multi ani pentru toate doamnele si domnisoarele