miercuri, 20 iunie 2012

Autostrada Lunii A4 Iasi-Halceni baraj

Pentru pescarii interesati de Halceni si nu numai.

Buna ziua stimati platitori de taxe si impozite, roviniete si alte dari si dijme, ce le-as mai da eu la astia numai in natura.
Asemenea drum nu cred ca ati mai avut ocazia sa mai vedeti poate doar in ceva emisiuni de sport extrem sau eventual in arhivele filmelor din al doilea razboi mondial.
Nu va ganditi la Germania pentru ca ei aveau autostrazi inca de prin 1921 (vezi aici) atunci sa consideram ca noi suntem in anul 1920???, ok eu mai am inca 58 de ani pana sa ma nasc, pana atunci ca sa aveti totusi ce face am sa va las ceva filmulete ca sa aveti cu ce va delecta intr-un mod placut mai ales ca acum a trecut si votarea.


Noi ca cetateni cumsecade si devotati am votat cum ne-a dus capul la 35 de grade celsius, probabil de asta se voteaza vara si nu primavara ca sa nu fim lucizi in momentul stampilizarii acestor Preafericiti.
As avea o deosebita satisfactie daca intr-una din zile as vedea vreo oficialitate de asta de la primarie, guvern, parlament sau senat, un preafericit de asta care goneste in coloana oficiala cu masina politiei in frunte , flancat de BMW-urile SPP-ului la 100 de km la ora pe acest drum.
Imposibil zic, pentru ca ei nu l-ar survola nici din elicopter, le-ar crea turbulente nici nu au idee de el si nici nu vor sa aiba devreme ce acest drum care ar uni jud. Iasi de jud. Botosani cu iesire la Flamanzi, se afla in acest stadiu de mai bine de 4-5 ani.


In acest moment arata cat de cat mai bine daca va puteti inchipui ce spun, pentru ca el a aratat si mai jalnic din moment ce in timpul mersului pe anumite portiuni mai ales in Borsa, la padure jumatate de masina disparea sub cota zero a drumului urmand sa iasa cativa metri mai in avalul drumului, (daca mai si ploua e corect ceea ce spun aval), de ziceai ca ai trecut printr-un pasaj subteran construit cu banii de la UE.
Din pacate era doar "o extorsiune al unui degajament intr-o apa", cu fonduri de la M si literele alea doua de mai sus unite cu felicitari sub atenta supraveghere a celor 12 stele ale UE mai mult verzi decat aurii de la atatea gauri.
Anul trecut cineva probabil satul de a mai duce masina la service si de a injura aprozimativ doua ore la un drum de 50 de km (cazul meu pana in Alexandru cel Bun), a indicat la iesirea din Kogalniceanu spre Borsa cu sageata la stanga autobahn A4 cu vopsea, bineinteles pe un drum de pamant, pe camp printre flori, iarba si balega de cal lasata de vreun Bugatti Faiton autohton de tara cu un horsepower sau doi si un pilot mort de beat.
Asta e Romania asta votam asta avem, succesuri la ITP pentru cei care frecventeaza zona indicata, iar pentru cei care ar dori sa pescuiasca la HALCENI va zic doar atat: URMARITI FILMUL inainte de a pleca de acasa nu vremea, nu solunarul.


Si mai am inca unul, dar la cat e de lung si telefonul a obosit sa mai descarce. Poate alta data.

Sa fiti pescari si fara frica,
Eu va salut!!!
Lucica.


  

duminică, 10 iunie 2012

Shaorma a'la Petrisor

Ca informatie nu neaparat necesara si nu ca v-ar interesa, dar ca sa aiba un nume cat de cat interesant, ce scrie dupa a'la e al doilea prenume al meu.
Deci Petrisor in bucatarie e de belea :))


Nu e o mancare recomandata sa o faci in casa. Am mai vazut o master chef_erita sau cfr-ista de asta pe un blog de haleala care povestea ca e mai buna sa o faci in casa ..., de parca aia de la diferite fast food-uri de pe la Palas sau de unde or mai fi, le fac afara.
Glumesc, cu siguranta e mai buna stii ce ai pus in ea, pieptul il cumperi proaspat, uleiul de la cartofi nu e de saptamana trecuta, lipia si,....


Totusi e mai comod sa stai la masa si sa munceasca altii pentru tine, iar tu sa-i recompensezi cu un 9, 12, 16 lei.
Dar avand in vedere ca eu am muncit la ea sa zicem vreo doua ore tocmai de asta si zic ceea ce am zis mai sus, am s-o postez aici fara prea multe etape pregatitoare, doar poze de final pentru ca nu e mare vrajeala de facut dar arata frumos, e plina de culoare si de ce sa nu zic a fost si buna rau.


Acum ca ingredinte, puneti ce aveti prin casa, am glumit are si mancarea asta o baza.
- Lipie - facuta in casa nu e mare lucru dar iti ia ceva timp: faina, apa calduta drojdie (cat o nuca mai micuta), sare si o lingurita de zahar. Framantati lasati la dospit iar apoi portionati aluatul pentru doua, trei,... lipii cate aveti nevoie.

Nu faceti un aluat mare nu e nevoie si sigur il veti arunca.
        - intindeti bine foaia de aluat cum arata cea pe care o cumparati si o coaceti intr-o tigaie de tuci daca aveti sau de teflon, ce aveti ies mai moi decat la cuptor.
Eu personal le-am copt in cuptor, au iesit un pic frisbee, dar le-am rezolvat cu ketchup si maioneza sau inmuiat fara probleme.


-piept de pui - ce indicatie va dau eu e sa nu taiati pieptul bucatele mici si dupa aia sa-l sotati cu ce o fi, pentru ca isi pierde sucul din el si se umple de ulei.
                    - cel mai bine e sa-l faceti pe gratar pe o tigaie grill, in felul asta va fi mult mai fraged si mai bun, piper, sare si apoi sa-l taiati bucatele cum doriti mai mici sau mari.

Restul:
- maioneza - facuta in casa + usturoi
- castraveti murati
- castraveti verzi
- rosii
- salata de varza
- cartofi prajiti noi (se poate si fara asta ca sa fie mai sanatoasa)
Mai departe cred ca va pricepeti sa o inveliti in hartie si sa o bagati la microunde.

Singurul ingredient cumparat si cu care nu sunt de acord e ketchup-ul, dar se poate pune si suc de rosii intr-o combinatie de usturoi, sare, piper un pic de zahar, oregano cum e sosul de pizza si dat pe foc sa scada putin. Pieptul de pui si asta e cumparat dar na, nu putem creste pui la bloc.


Cam asta e aventura Shaorma a'la Petrisor, si va zic doar atat pofta buna pe undeva pe la MADO :))).

duminică, 3 iunie 2012

Pescuit Podisu balta nr1, un fel de a pescui in fantana

Dupa o experienta cu Podisu reusita in proportie de 50% a venit si momentul in care pun punct acestei balti, cu o maxima:
Ce balta frumoasa pacat ca e populata, nu de peste de asta ar avea nevoie, ci de cei care o administreaza.
Ceea ce va povesteam in Pescuit Podisu jud Iasi, cu privire la textele paznicilor care taxeaza  probabil un film 3D de asa zis pescuit (in rol principal un fraier cu mai multe bete), care te aburesc cu, cat peste au ei in baltile lor, cantitati imense de puiet eliberat, capturi demne de pvtv sau F&H s-a adeverit din plin ieri in data de 02.06.2012.


Daca data trecuta am avut si ceva capturi de pe balta nr 2 caras si atat, astazi nu am ce sa relatez despre pestele prins care a existat doar in imaginatia celui care umbla cu 5 caini dupa el pentru linistea lui personala de a nu fi linsat, dupa birul de 30 de roni nemeritat.










La prima ora cand am ajuns dupa schimbul de intrebari esentiale cu cei de pe mal "ceva, ceva, ai prins, a tras, a impins, pune botu,...", corul MADRIGAL a raspuns NUUUUU, am intalnit un tip din Franta super incantat un gen de optimistul incurabil era cu un tov. cu o masina de TM. Probabil sau nimerit prin zona nu cred ca au venit special pentru renumele baltii.















 Venind dintr-o tara ca Franta este de inteles atitudinea lui zambareata si amabila chiar daca nu prinsese nimic, spunandu-mi ca la noi este peste mare, probabil o fi trecut mai intai pe la vre-un hypermarket ca altfel nu realizez unde sa fi vazut el asa ceva.
Doar daca o fi dat pe la Tancabesti inainte de a ajunge la Iasi.
 L-am salutat respectuos si in drum spre cautarea unui loc stiut numai de noi (as fi vrut eu) dam de bastinasul zonei. Un fel de Ion, iubitor al baltilor dar nu de Liviu Rebreanu, ci de administratorul fermei de asa zisa piscicultura. Cu siguranta erau rude sau angajat pe functie de PR cu palarie, responsabil cu vrajitul celor de abia ajunsi pe balta. Imediat mi-a scos telefonul si mi-a aratat singurele poze cu un crap in ipostaze diferite cu coada in sus, in jos, orizontal, vertical.
Ranjetul lui galbui plin de mamaliga, ma incuraja sa perseverez pe aceasta balta ca voi fi rasplatit din plin, probabil cu multa m_e  .


Capturile zilei:
- un rac pe care l-am adus pustiului sa-l vada, nefiind prea fascinat mai mult speriat, de inteles la varsta de 3 ani, l-am eliberat in raul Bahlui;
-6 carasei cat juma de palma
-un costras asa zis biban si vreo trei pe care i-am aruncat in cumnatu meu.

Ar mai fi multe de zis dar cred ca si asa mi-am stricat ziua de ieri, bine ca a trecut deja e duminica si dupa lampioanele de aseara gandurile mele negre despre baltagii astia au zburat sper odata cu ele nu prea departe pentru ca zona Tudor era plina de ele (de lampioane) :)))).

Sa fiti pescari si fara frica,
Eu va salut Lucica!