Deci Petrisor in bucatarie e de belea :))
Glumesc, cu siguranta e mai buna stii ce ai pus in ea, pieptul il cumperi proaspat, uleiul de la cartofi nu e de saptamana trecuta, lipia si,....
Dar avand in vedere ca eu am muncit la ea sa zicem vreo doua ore tocmai de asta si zic ceea ce am zis mai sus, am s-o postez aici fara prea multe etape pregatitoare, doar poze de final pentru ca nu e mare vrajeala de facut dar arata frumos, e plina de culoare si de ce sa nu zic a fost si buna rau.
Acum ca ingredinte, puneti ce aveti prin casa, am glumit are si mancarea asta o baza.
- Lipie - facuta in casa nu e mare lucru dar iti ia ceva timp: faina, apa calduta drojdie (cat o nuca mai micuta), sare si o lingurita de zahar. Framantati lasati la dospit iar apoi portionati aluatul pentru doua, trei,... lipii cate aveti nevoie.
Nu faceti un aluat mare nu e nevoie si sigur il veti arunca.
- intindeti bine foaia de aluat cum arata cea pe care o cumparati si o coaceti intr-o tigaie de tuci daca aveti sau de teflon, ce aveti ies mai moi decat la cuptor.
Eu personal le-am copt in cuptor, au iesit un pic frisbee, dar le-am rezolvat cu ketchup si maioneza sau inmuiat fara probleme.
- cel mai bine e sa-l faceti pe gratar pe o tigaie grill, in felul asta va fi mult mai fraged si mai bun, piper, sare si apoi sa-l taiati bucatele cum doriti mai mici sau mari.
Restul:
- maioneza - facuta in casa + usturoi
- castraveti murati
- castraveti verzi
- rosii
- salata de varza
- cartofi prajiti noi (se poate si fara asta ca sa fie mai sanatoasa)
Mai departe cred ca va pricepeti sa o inveliti in hartie si sa o bagati la microunde.
Cam asta e aventura Shaorma a'la Petrisor, si va zic doar atat pofta buna pe undeva pe la MADO :))).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu