marți, 27 martie 2012

Pescuit pe lacul Halceni

Incep prin a face o scurta prezentare a zonei si lacului Halceni.


Prezentare si acces:
Lacul are o suprafata de 400 ha si este situat la aproximativ 50 de km de Iasi pe directia:
Popricani-Tiganasi-Kogalniceanu-Borsa-Vladeni-Halceni.
Despre drumul pana acolo nu este prea mult de spus in afara faptului ca este deosebit de NASPA.
Pana in directia satului Carniceni este acceptabil dupa, adica incepand din Tiganasi este cosmarul oricarui sofer de masina mica si cred bucuria soferilor de offroad 4x4.
Anul acesta fiind un an electoral este posibil sa se finalizeze si lucrarea la drum care a fost inceputa in primavara anului trecut.
Locul este deosebit de frumos, malul stang al lacului este langa sosea iar drumul de acces pana langa apa este pietruit ceea ce faciliteaza si parcarea masinilor atat pe timp frumos cat si daca ne surprinde o ploaie.
Malul drept insa este un pic mai dificil de abordat si ar trebui sa mai urmarim si vremea inainte de a merge la pescuit pentru ca in cazul in care ne-ar surprinde o ploaie in acea zona ma indoiesc ca am mai putea iesi de acolo fara ajutorul unui utilaj agricol in speta un tractor.

Specii de pesti:
Lacul este populat cu: crap, caras, biban, rosioara si zic unii salau si somn sincer eu nu am avut norocul sa prind speciile din urma.
O alta surpriza eu zic neplacuta, pentru cei care consuma zic placuta ar fi scoicile deosebit de mari si care nu ezita sa atace carligul cu bunatati si care te mai lasa si cu palpitatii si tensiune crescuta, despre drill :)) o nebunie.
                        Scoica C&R :)) de 250 grame pe lacul Halceni.
Ciortanii va vor da de furca cu siguranta iar crapii mai mari se vor lasa asteptati dar daca veti avea partide de pescuit de 24 de ore este posibil sa aveti si rezultate notabile.
Personal crapi mai mari de 2-3 kg nu am prins.

             Crap prins la Halceni de 2,2 Kg undeva in jurul orei 23.00
                                Scuzati calitatea imaginii telefonice.
Nada:
Din experienta mea cat si din ce am observat la ceilalti pescari momeala folosita ar fi: viermusi, rame de gunoi, boabe de porumb cu diferite arome, cub de mamaliga.
Nu este o balta de boilies si nu am vazut pe nimeni sa folosesca aceasta momeala la pescuit de crap aici.

Retinerea pestelui:
Maxim 5 kg de peste din specia crap, si liber la restul (caras, biban).

Tarife si echipament permis:
Preturile practicate pe acest lac sunt de 50 roni/24 de ore asta in conditia in care ai liber la pescuit pe timp de noapte vara fiind o nebunie, se poate si campa la cort.
Ca echipament este voie cu maxim patru lansete cu cate doua carlige.

Una peste alta este o balta care merita, fiind o intindere mare de apa permite intimitatea locului de pescuit, linistea fiind asigurata fara sa fii deranjat de zgomotul colegilor de pescuit.

Fir intins si calm, calm, calm...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu