vineri, 7 decembrie 2012

Muschiulet de porc impanat

Avand in vedere ca afara s-a mai racit si in cateva zile bate la usa toamna va aduc in atentie un muschiulet de porc la cuptor impanat cu garnitura de cartofi tot la cuptor facuti alaturi de un pahar de vin rosu natural.

Pentru inceput avem nevoie de un porc sa-i luam muschiuletii (iepurasii) nu vorbim de cotlet de porc.


Ingrediente:
- doua bucati de muschilet
- o capatana de usturoi
- slanina afumata
- doua linguri de ulei
- cimbru proaspat tocat marunt
- ienibahar
- rozmarin
- ghimbir
- piper
- sare
- un pahar de vin rosu

Pentru sos:
- un morcov
- un ardei rosu
- jumatate de pahar de vin
- suc de rosii
- sare
- piper




Garnitura:
- cartofi 1kg aprox 
- cimbru
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- ceapa 

Cam asta e necesarul iar pentru inceput luam muschiuletul si facem cu, cutitul mici taieturi unde vom baga usturoiul taiat bucati mai mari si bucatelele de slanina afumata. Eu am avut o slaninuta afumata de mine si muschiuletul a fost bio-eco din curte taraneasca nu de la market, dar in lipsa e bun si asta de la macelarie decat pui cu antibiotice.
Presaram sare, piper, ienibahar si ghimbir(macinat) apoi tavalim muschiuletul prin amestecut de cimbru tocat marunt si rozmarin.
Punem nebunia intr-un vas yena si ungem muschiuletul cu ulei cam doua linguri si adaugam in vas un pahar de vin rosu.
Nu se adauga apa, muschietul se va gati in sucul propriu in ulei si vinul rosu.

Dam la cuptor aprox. 30 de minute la o temperatura de 180 de grade. Din cand in cand mai intoarcem carnea pentru a se gati frumos.


In acest timp pregatim sosul e oarecum optional dar va asigur ca e mai bun asa si culorile din farfurie sunt mai vii si te indeamna :))
Tocam morcovul si ardeiul marunt le sotam in tigaie cu ulei la care adaugam si un pic de apa dupa care stingem cu vin si ulterior adaugam sucul de rosii. Lasam sa scada cinci minute verificand ca morcovul sa nu fie prea tare si apoi dam deoparte.

Scoatem muschiuletul dn cuptor dupa ce consideram ca sa facut, il feliem perpendicular pe fibra (grosimea feliilor cam de un deget), il punem din nou in in vasul yena si adaugam peste el sosul din suc de rosii, dupa care mai dam la cuptor aprox 5 minute.


Garnitura se face simplu: feliem cartofii, ceapa o taiem julien si amestecam cu cartofii, cimbrul, sarea, piperul si adaugam ulei si  o cana de apa. Lasam la cuptor aprox. o ora pe la 160 de grade acum depinde peste ce fel de cartofi dati ca sunt unii de raman tari de numa, numa.

Cam asta e retea de muschiulet impanat, mai am un pic si fac un roman.



POFTA IMENSA!!! ca eu sunt la cura :))


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu