vineri, 9 noiembrie 2012

Mititei de casa, pentru gratarul de afara.

Oooo, a trecut ceva vreme de cand nu am mai fost pe aici, dar nu-i bai recuperam.
Pe semne ca am fost ocupat cu sezonul de pescuit, dar asta e alta poveste pentru mai tarziu. Deocamdata ne rezumam la titlul de mai sus.
E o reteta pe care am experimentat-o in aceasta vara cu succes de altfel si pe care o sa v-o impartasesc si voua ca doar n-oi manca cu patura in cap :)).

Poze nu prea am, ca la cat de plin eram de carne tocata, numai poze nu-mi venea sa fac si n-am avut pe cine  sa pun ca nu am buget de productie gen paprika.

Va dau cazul si cantitatile folosite de mine si va asigur ca nu veti manca hartie igienic roz, soia si alte sparcuri de magazin, cum bine mi-a si spus doamna de la macelarie ca micii din comert contin... atentie... 10 % carne, restul.....Asa ca la treaba.

Ingrediente:
- 1,5 kg carne porc (fleica are si un pic de slaninuta);
- 1,5 kg vita (rugati macelarul sa va dea si cu ceva grasime de vitel sau vaca, nu doar muschi);
- un os de vita (nelipsit fara de care micii nu mai sunt mici);
- o capatana de usturoi mai mare;
- ienibahar;
- piper;
- sare;
- cimbru;
- apa minerala 3 cani;
- bicarbonat de sodiu 2 3 lingurite.

Mod de preparare:

Pentru pregatirea carnii rugati macelarul, de preferat sa mergeti seara ca e mai liber la macelarie, sa va dea si carne pe masina de tocat de doua ori sa fie pasta ca e mai comod pentru voi si nu muradariti masina de acasa.
Acasa oricum aveti de munca dar papilele gustative vor fi incantate cu siguranta.
Acum stngeti bicarbonatul cu apa minerala si adaugati-l in carne, puneti si piperul, ienibaharul si sarea.
Framantati bine carnea si luat cate o mana de carne si izbitio in castronul de lucru. Aceasta operatiune trebuie sa o faceti o perioada de juma de ora sau cat puteti, cu cat mai mult cu atat mai fraged.

Separat firbeti osul de vita pana ramaneti cam cu juma de litru de zeama.
Pisati usturoiul dati zeama de la os deoparte si dupa ce sa mai racit adaugati usturoiul si lasati-l sa-si faca treaba cu aromele. Strecurati zeama si adaugatio la mititei.
Framantati iarasi bine cu miscari energice si izbitoare :)) si lasati la frigider pana a doua zi.

Nu va mai ramane decat sa incingeti gratarul si sa puneti de un vin fiert ca deja a venit frigul si iarna nu e prea departe.

Pofta sa aveti!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu