joi, 13 decembrie 2012

Muschiulet de porc cu ierburi aromate impanat cu usturoi si pastrama afumata, cu garnitura de orez si ciupercute la cuptor

M-am gandit ca ar fi un preparat numai bun pe masa de sarbatori si daca eu am avut timp sa-l pregatesc pentru o zi speciala de Sf. Andrei a baiatului meu zic ca e numai bun si pentru cei care vor ceva special de sarbatori.
Pentru cei care vor sacrifica in curand animalul cel mai iubit din aceasta perioada cat si pentru cei care il vor achizitiona pe componente din macelarii si nu prea au idee ce sa faca cu mschiuletii sau iepurasii in termeni populari, va indic astazi o cale usoara de urmat cu care va veti surprinde audienta.
Chiar daca sunt vremuri grele si le resimtim din greu toti sau marea majoritate, nu mancati cu patura in cap, invitati-va prietenii, rudele la masa , vorba unuia (fiin'ca nici nu stiti ce pierdeti), bucuria de a fi in familie de sarbatori este incomensurabila.

Lasam sentimentalismul si sa trecem la bucatarie.


In primul rand avem:
Muschiulet de porc cu ierburi aromate si sos de smantana.

Nu va ganditi la cine stie ce ierburi botanice asociate cu muzica etno.
Pentru preparat avem nevoie de:
- 1,2,3,4.. muschiuleti depinde pt cate persoane pregatiti,
- usturoi,
- piper,
- sare,
- o lamaie,
- cimbru,
- rozmarin,
- oregano,
- pastrama afumata,
- vin alb un pahar.

Mod se preparare:
Pentru inceput carnea e bine sa stea la macerat pentru fragezire, iar pentru asta procedam in felul urmator.
In primul rand impanam muschiuletul cu catei de usturoi si pastrama, prin mici incizii, nici sa exageram.
Ulterior fiecare muschi il presaram din cu oregano, rozmarin, cimbru, piper si sare, il punem intr-o punga (ca aromele sa ramana in interior) unde adaugam sucul de la o lamaie si vinul.
Eu l-am pregatit cu o zi inainte dar e ok si cateva ore.
Dupa ce a stat suficient il scoatem il masam cu ulei si il punem initial pe gratar sau direct in tava la cuptor.
Eu l-am pus pe gratar intai pentru culoare si aroma si abia dupa aceea l-am dat la cuptor 160-180 grade circa 30 de min.

Sosul de smantana

Foarte simplu, cumparati smantana varsata nu la cutie, adaugati putin ulei intr-o tigaie, un catel de usturoi pentru aroma si apoi sa-l scoateti sa nu se arda, stingeti cu putin vin sau whisky, adaugati smantana, lasati un pic sa scada, piper si sare si putina zeama de la muschiuletul din cuptor.

Garnitura de orez

Orezul este din cel pufos care nu se lipeste, puneti-l intr-o cratita, adaugati apa piper si sare si la cuptor, nu mestecati insisten in e doar daca e nevoie ca se sfarama, oricum nu prea se lipeste, simplu.


Ciupercute cu pastrama afumata si cascaval la cuptor.

Aici e o delicatesa, se pot asocia cu mai multe preparate din carne.
Ciupercile nu le spalati, absorb apa, doar sterse si curatati coaja de deasupra usor.


Adaugati pastrama in fiecare ciupercuta, cascaval ras si o bucatica de rosie pentru design iar deasupra piper si sare.
Puneti-le la cuptor intr-o tava cu hartie de copt si lasati-le aprox 15 min la 140 grade pana se topeste cascavalul si ciupercuta capata o culoare frumoasa.


Acestea fiind descrise va zic doar "Pofta buna!"


vineri, 7 decembrie 2012

Muschiulet de porc impanat

Avand in vedere ca afara s-a mai racit si in cateva zile bate la usa toamna va aduc in atentie un muschiulet de porc la cuptor impanat cu garnitura de cartofi tot la cuptor facuti alaturi de un pahar de vin rosu natural.

Pentru inceput avem nevoie de un porc sa-i luam muschiuletii (iepurasii) nu vorbim de cotlet de porc.


Ingrediente:
- doua bucati de muschilet
- o capatana de usturoi
- slanina afumata
- doua linguri de ulei
- cimbru proaspat tocat marunt
- ienibahar
- rozmarin
- ghimbir
- piper
- sare
- un pahar de vin rosu

Pentru sos:
- un morcov
- un ardei rosu
- jumatate de pahar de vin
- suc de rosii
- sare
- piper




Garnitura:
- cartofi 1kg aprox 
- cimbru
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- ceapa 

Cam asta e necesarul iar pentru inceput luam muschiuletul si facem cu, cutitul mici taieturi unde vom baga usturoiul taiat bucati mai mari si bucatelele de slanina afumata. Eu am avut o slaninuta afumata de mine si muschiuletul a fost bio-eco din curte taraneasca nu de la market, dar in lipsa e bun si asta de la macelarie decat pui cu antibiotice.
Presaram sare, piper, ienibahar si ghimbir(macinat) apoi tavalim muschiuletul prin amestecut de cimbru tocat marunt si rozmarin.
Punem nebunia intr-un vas yena si ungem muschiuletul cu ulei cam doua linguri si adaugam in vas un pahar de vin rosu.
Nu se adauga apa, muschietul se va gati in sucul propriu in ulei si vinul rosu.

Dam la cuptor aprox. 30 de minute la o temperatura de 180 de grade. Din cand in cand mai intoarcem carnea pentru a se gati frumos.


In acest timp pregatim sosul e oarecum optional dar va asigur ca e mai bun asa si culorile din farfurie sunt mai vii si te indeamna :))
Tocam morcovul si ardeiul marunt le sotam in tigaie cu ulei la care adaugam si un pic de apa dupa care stingem cu vin si ulterior adaugam sucul de rosii. Lasam sa scada cinci minute verificand ca morcovul sa nu fie prea tare si apoi dam deoparte.

Scoatem muschiuletul dn cuptor dupa ce consideram ca sa facut, il feliem perpendicular pe fibra (grosimea feliilor cam de un deget), il punem din nou in in vasul yena si adaugam peste el sosul din suc de rosii, dupa care mai dam la cuptor aprox 5 minute.


Garnitura se face simplu: feliem cartofii, ceapa o taiem julien si amestecam cu cartofii, cimbrul, sarea, piperul si adaugam ulei si  o cana de apa. Lasam la cuptor aprox. o ora pe la 160 de grade acum depinde peste ce fel de cartofi dati ca sunt unii de raman tari de numa, numa.

Cam asta e retea de muschiulet impanat, mai am un pic si fac un roman.



POFTA IMENSA!!! ca eu sunt la cura :))


vineri, 9 noiembrie 2012

Mititei de casa, pentru gratarul de afara.

Oooo, a trecut ceva vreme de cand nu am mai fost pe aici, dar nu-i bai recuperam.
Pe semne ca am fost ocupat cu sezonul de pescuit, dar asta e alta poveste pentru mai tarziu. Deocamdata ne rezumam la titlul de mai sus.
E o reteta pe care am experimentat-o in aceasta vara cu succes de altfel si pe care o sa v-o impartasesc si voua ca doar n-oi manca cu patura in cap :)).

Poze nu prea am, ca la cat de plin eram de carne tocata, numai poze nu-mi venea sa fac si n-am avut pe cine  sa pun ca nu am buget de productie gen paprika.

Va dau cazul si cantitatile folosite de mine si va asigur ca nu veti manca hartie igienic roz, soia si alte sparcuri de magazin, cum bine mi-a si spus doamna de la macelarie ca micii din comert contin... atentie... 10 % carne, restul.....Asa ca la treaba.

Ingrediente:
- 1,5 kg carne porc (fleica are si un pic de slaninuta);
- 1,5 kg vita (rugati macelarul sa va dea si cu ceva grasime de vitel sau vaca, nu doar muschi);
- un os de vita (nelipsit fara de care micii nu mai sunt mici);
- o capatana de usturoi mai mare;
- ienibahar;
- piper;
- sare;
- cimbru;
- apa minerala 3 cani;
- bicarbonat de sodiu 2 3 lingurite.

Mod de preparare:

Pentru pregatirea carnii rugati macelarul, de preferat sa mergeti seara ca e mai liber la macelarie, sa va dea si carne pe masina de tocat de doua ori sa fie pasta ca e mai comod pentru voi si nu muradariti masina de acasa.
Acasa oricum aveti de munca dar papilele gustative vor fi incantate cu siguranta.
Acum stngeti bicarbonatul cu apa minerala si adaugati-l in carne, puneti si piperul, ienibaharul si sarea.
Framantati bine carnea si luat cate o mana de carne si izbitio in castronul de lucru. Aceasta operatiune trebuie sa o faceti o perioada de juma de ora sau cat puteti, cu cat mai mult cu atat mai fraged.

Separat firbeti osul de vita pana ramaneti cam cu juma de litru de zeama.
Pisati usturoiul dati zeama de la os deoparte si dupa ce sa mai racit adaugati usturoiul si lasati-l sa-si faca treaba cu aromele. Strecurati zeama si adaugatio la mititei.
Framantati iarasi bine cu miscari energice si izbitoare :)) si lasati la frigider pana a doua zi.

Nu va mai ramane decat sa incingeti gratarul si sa puneti de un vin fiert ca deja a venit frigul si iarna nu e prea departe.

Pofta sa aveti!!!


luni, 2 iulie 2012

Pescuit la Prut in zona satului Frasuleni

Buna seara dragii mei.
Sambata adica ieri am avut prima iesire la pescuit de dupa prohibitie pe raul Prut. Neavand timp pana acum de cand s-a dat drumul din data de 14.06.2012 abia ieri am reusit sa ajung la un prim lanseu si o prima iesire in natura de data aceasta in zona satului Frasuleni bineinteles jud. Iasi.











Nu mai este mult si incepe finala Spania-Italia, in cazul in care nu termin de povestit ne auzim maine cu, continuarea.
Anul trecut zona de pescuit vizata a fost oarecum concentrata pe sectorul Bosiei, acum am incercat  sa descopar noi locuri de pescuit pe alte sectoare si incercand sa ajung la acele locuri pe drumuri cat mai bune. Sa zicem ca am reusit in proportie de 80% asta insemnand calitatea drumului, cat despre pescuit e insasi placerea si surprizele pe care ti le rezerva Prutul.

Astazi deja stim finalista de aseara adica din nou Spania.
















Localizare:
Frasuleni sat se afla pe drumul spre Sculeni, treceti de indicatorul Cotul Morii si la un moment dat pe dreapta drumului veti vedea un indicator spre Sendreni, faceti la stanga pe un drum de piatra.
Drumul este practicabil chiar daca este de piatra pe o portiune de aprox. 2-3Km.
Ca sa ajungeti la locurile de pescuit mai ferite de sat si de locuitorii de acolo, nu ca am avea ceva impotriva lor, dar asta e si scopul partidelor de pescuit, linistea, relaxarea si bineinteles capturarea, trebuie ca in momentul cand ati intrat in sat sa faceti prima strada la dreapta, treceti digul si imediat faceti la stanga pe un drum de pamant cu ceva piatra.
De acolo drumul va duce tot inainte si imediat veti intra in padurice, e simplu si veti gasi si locuri de pescuit.
Numai sa aveti grija ca in zona cu ceva timp in urma sau facut ceva sapaturi pentru a extrage nisip din Prut asa ca ar trebui sa intrebati ca sa nu aveti neplaceri in a avea multe agataturi, cu plumbi si ace pierduti in pragurile formate de utilaje.
Cat despre incursiunea mea de sambata pe raza Frasuleniului, pot sa va zic ca a fost o reusita. Am avut si ceva capturi, mici de altfel dar per total a fost destul de frumos.



Capturi:
Un salau mic la vreo 300-400g cativa fusari, platici.
Momeli folosite:
Rame, viermusi, porumb cu anason (fara rezultate notabile), si momeala vie pestisor.
La una dintre lansete e bine sa puneti ace mici de 13-14, pentru a prinde pestisori mici pe care ulterior sa-i folositi ca momeala vie la: salau, avat, clean,..
Salaul tocmai la un porcusor l-am prins deci folositi momeala vie si veti avea succes.
Ca metoda, plumb culisabil si un forfac mai lung de 40 cm aprox, pentru ca pestisorul prins in carlig sa inoate lejer sau cel putin sa fie purtat de curent.


Nu stiu ce asteptari aveti voi in momentul cand mergeti la pescuit la rauri dar eu plec cu alte principii de acasa si cu ceva scule de pescuit, niciodata nu ma intorc nemultumit, ori ma intorc cu principiile ori cu sculele si cate odata cu peste:))).
Nu ca nu ne-am dori mari capturi dar Prutul rezerva surprize tot timpul, tocmai de aceea este si placut pescuitul.
Am inteles ca anul acesta a inceput cu brio pentru unii, insemnand capturi de cteno la 20 de Kg, cei de la Politia de Frontiera mi-au povestit deci sursa sigura. Numai gandul la asa ceva te determina sa perseverezi.
In cazul in care cineva din cititorii mei se regaseste in cele zise mai sus rog sa ma contacteze ca sa punem si ceva poze sa facem o postare frumoasa. Multumesc.

Nu incetati sa visati La Marea Captura!!!



miercuri, 20 iunie 2012

Autostrada Lunii A4 Iasi-Halceni baraj

Pentru pescarii interesati de Halceni si nu numai.

Buna ziua stimati platitori de taxe si impozite, roviniete si alte dari si dijme, ce le-as mai da eu la astia numai in natura.
Asemenea drum nu cred ca ati mai avut ocazia sa mai vedeti poate doar in ceva emisiuni de sport extrem sau eventual in arhivele filmelor din al doilea razboi mondial.
Nu va ganditi la Germania pentru ca ei aveau autostrazi inca de prin 1921 (vezi aici) atunci sa consideram ca noi suntem in anul 1920???, ok eu mai am inca 58 de ani pana sa ma nasc, pana atunci ca sa aveti totusi ce face am sa va las ceva filmulete ca sa aveti cu ce va delecta intr-un mod placut mai ales ca acum a trecut si votarea.


Noi ca cetateni cumsecade si devotati am votat cum ne-a dus capul la 35 de grade celsius, probabil de asta se voteaza vara si nu primavara ca sa nu fim lucizi in momentul stampilizarii acestor Preafericiti.
As avea o deosebita satisfactie daca intr-una din zile as vedea vreo oficialitate de asta de la primarie, guvern, parlament sau senat, un preafericit de asta care goneste in coloana oficiala cu masina politiei in frunte , flancat de BMW-urile SPP-ului la 100 de km la ora pe acest drum.
Imposibil zic, pentru ca ei nu l-ar survola nici din elicopter, le-ar crea turbulente nici nu au idee de el si nici nu vor sa aiba devreme ce acest drum care ar uni jud. Iasi de jud. Botosani cu iesire la Flamanzi, se afla in acest stadiu de mai bine de 4-5 ani.


In acest moment arata cat de cat mai bine daca va puteti inchipui ce spun, pentru ca el a aratat si mai jalnic din moment ce in timpul mersului pe anumite portiuni mai ales in Borsa, la padure jumatate de masina disparea sub cota zero a drumului urmand sa iasa cativa metri mai in avalul drumului, (daca mai si ploua e corect ceea ce spun aval), de ziceai ca ai trecut printr-un pasaj subteran construit cu banii de la UE.
Din pacate era doar "o extorsiune al unui degajament intr-o apa", cu fonduri de la M si literele alea doua de mai sus unite cu felicitari sub atenta supraveghere a celor 12 stele ale UE mai mult verzi decat aurii de la atatea gauri.
Anul trecut cineva probabil satul de a mai duce masina la service si de a injura aprozimativ doua ore la un drum de 50 de km (cazul meu pana in Alexandru cel Bun), a indicat la iesirea din Kogalniceanu spre Borsa cu sageata la stanga autobahn A4 cu vopsea, bineinteles pe un drum de pamant, pe camp printre flori, iarba si balega de cal lasata de vreun Bugatti Faiton autohton de tara cu un horsepower sau doi si un pilot mort de beat.
Asta e Romania asta votam asta avem, succesuri la ITP pentru cei care frecventeaza zona indicata, iar pentru cei care ar dori sa pescuiasca la HALCENI va zic doar atat: URMARITI FILMUL inainte de a pleca de acasa nu vremea, nu solunarul.


Si mai am inca unul, dar la cat e de lung si telefonul a obosit sa mai descarce. Poate alta data.

Sa fiti pescari si fara frica,
Eu va salut!!!
Lucica.


  

duminică, 10 iunie 2012

Shaorma a'la Petrisor

Ca informatie nu neaparat necesara si nu ca v-ar interesa, dar ca sa aiba un nume cat de cat interesant, ce scrie dupa a'la e al doilea prenume al meu.
Deci Petrisor in bucatarie e de belea :))


Nu e o mancare recomandata sa o faci in casa. Am mai vazut o master chef_erita sau cfr-ista de asta pe un blog de haleala care povestea ca e mai buna sa o faci in casa ..., de parca aia de la diferite fast food-uri de pe la Palas sau de unde or mai fi, le fac afara.
Glumesc, cu siguranta e mai buna stii ce ai pus in ea, pieptul il cumperi proaspat, uleiul de la cartofi nu e de saptamana trecuta, lipia si,....


Totusi e mai comod sa stai la masa si sa munceasca altii pentru tine, iar tu sa-i recompensezi cu un 9, 12, 16 lei.
Dar avand in vedere ca eu am muncit la ea sa zicem vreo doua ore tocmai de asta si zic ceea ce am zis mai sus, am s-o postez aici fara prea multe etape pregatitoare, doar poze de final pentru ca nu e mare vrajeala de facut dar arata frumos, e plina de culoare si de ce sa nu zic a fost si buna rau.


Acum ca ingredinte, puneti ce aveti prin casa, am glumit are si mancarea asta o baza.
- Lipie - facuta in casa nu e mare lucru dar iti ia ceva timp: faina, apa calduta drojdie (cat o nuca mai micuta), sare si o lingurita de zahar. Framantati lasati la dospit iar apoi portionati aluatul pentru doua, trei,... lipii cate aveti nevoie.

Nu faceti un aluat mare nu e nevoie si sigur il veti arunca.
        - intindeti bine foaia de aluat cum arata cea pe care o cumparati si o coaceti intr-o tigaie de tuci daca aveti sau de teflon, ce aveti ies mai moi decat la cuptor.
Eu personal le-am copt in cuptor, au iesit un pic frisbee, dar le-am rezolvat cu ketchup si maioneza sau inmuiat fara probleme.


-piept de pui - ce indicatie va dau eu e sa nu taiati pieptul bucatele mici si dupa aia sa-l sotati cu ce o fi, pentru ca isi pierde sucul din el si se umple de ulei.
                    - cel mai bine e sa-l faceti pe gratar pe o tigaie grill, in felul asta va fi mult mai fraged si mai bun, piper, sare si apoi sa-l taiati bucatele cum doriti mai mici sau mari.

Restul:
- maioneza - facuta in casa + usturoi
- castraveti murati
- castraveti verzi
- rosii
- salata de varza
- cartofi prajiti noi (se poate si fara asta ca sa fie mai sanatoasa)
Mai departe cred ca va pricepeti sa o inveliti in hartie si sa o bagati la microunde.

Singurul ingredient cumparat si cu care nu sunt de acord e ketchup-ul, dar se poate pune si suc de rosii intr-o combinatie de usturoi, sare, piper un pic de zahar, oregano cum e sosul de pizza si dat pe foc sa scada putin. Pieptul de pui si asta e cumparat dar na, nu putem creste pui la bloc.


Cam asta e aventura Shaorma a'la Petrisor, si va zic doar atat pofta buna pe undeva pe la MADO :))).

duminică, 3 iunie 2012

Pescuit Podisu balta nr1, un fel de a pescui in fantana

Dupa o experienta cu Podisu reusita in proportie de 50% a venit si momentul in care pun punct acestei balti, cu o maxima:
Ce balta frumoasa pacat ca e populata, nu de peste de asta ar avea nevoie, ci de cei care o administreaza.
Ceea ce va povesteam in Pescuit Podisu jud Iasi, cu privire la textele paznicilor care taxeaza  probabil un film 3D de asa zis pescuit (in rol principal un fraier cu mai multe bete), care te aburesc cu, cat peste au ei in baltile lor, cantitati imense de puiet eliberat, capturi demne de pvtv sau F&H s-a adeverit din plin ieri in data de 02.06.2012.


Daca data trecuta am avut si ceva capturi de pe balta nr 2 caras si atat, astazi nu am ce sa relatez despre pestele prins care a existat doar in imaginatia celui care umbla cu 5 caini dupa el pentru linistea lui personala de a nu fi linsat, dupa birul de 30 de roni nemeritat.










La prima ora cand am ajuns dupa schimbul de intrebari esentiale cu cei de pe mal "ceva, ceva, ai prins, a tras, a impins, pune botu,...", corul MADRIGAL a raspuns NUUUUU, am intalnit un tip din Franta super incantat un gen de optimistul incurabil era cu un tov. cu o masina de TM. Probabil sau nimerit prin zona nu cred ca au venit special pentru renumele baltii.















 Venind dintr-o tara ca Franta este de inteles atitudinea lui zambareata si amabila chiar daca nu prinsese nimic, spunandu-mi ca la noi este peste mare, probabil o fi trecut mai intai pe la vre-un hypermarket ca altfel nu realizez unde sa fi vazut el asa ceva.
Doar daca o fi dat pe la Tancabesti inainte de a ajunge la Iasi.
 L-am salutat respectuos si in drum spre cautarea unui loc stiut numai de noi (as fi vrut eu) dam de bastinasul zonei. Un fel de Ion, iubitor al baltilor dar nu de Liviu Rebreanu, ci de administratorul fermei de asa zisa piscicultura. Cu siguranta erau rude sau angajat pe functie de PR cu palarie, responsabil cu vrajitul celor de abia ajunsi pe balta. Imediat mi-a scos telefonul si mi-a aratat singurele poze cu un crap in ipostaze diferite cu coada in sus, in jos, orizontal, vertical.
Ranjetul lui galbui plin de mamaliga, ma incuraja sa perseverez pe aceasta balta ca voi fi rasplatit din plin, probabil cu multa m_e  .


Capturile zilei:
- un rac pe care l-am adus pustiului sa-l vada, nefiind prea fascinat mai mult speriat, de inteles la varsta de 3 ani, l-am eliberat in raul Bahlui;
-6 carasei cat juma de palma
-un costras asa zis biban si vreo trei pe care i-am aruncat in cumnatu meu.

Ar mai fi multe de zis dar cred ca si asa mi-am stricat ziua de ieri, bine ca a trecut deja e duminica si dupa lampioanele de aseara gandurile mele negre despre baltagii astia au zburat sper odata cu ele nu prea departe pentru ca zona Tudor era plina de ele (de lampioane) :)))).

Sa fiti pescari si fara frica,
Eu va salut Lucica!

joi, 31 mai 2012

Noul model de permis de pescuit ANPA 2012

Va prezint in premiera :)) noul model de permis valabil incepand de anul acesta eliberat in cazul meu de ANPA Galati. Niste oameni extraordinari care pot sa va furnizeze orice fel de informatii din domeniul pescuitului pe raurile din Romania.
Pentru informatii legate de cum poti obtine permisul, costuri, acte necesare, accesati: TAXA PERMIS 2012

Fata

Verso

Permisul este plastifiat idem cardului bancar numai ca e fara bani pe el poate scoatem ceva peste:))

Pe langa acesta va mai trebuie avizul de mediu: AVIZ DE ACCES ARIE PROTEJATA RAUL PRUT, pe restul apelor curgatoare aveti liber si fara acest aviz. Pentru procurarea acestui aviz care se elibereaza in mod gratuit, de catre cei de la asociatia Prietenii pescari, trebuie sa mergeti la unul dintre ei, eu personal am fost la  Planet Baits ca locatie Str. Cazangiilor Nr. 12, Iasi.
Mai exact pe Stefan cel mare, unde e Magic Pizza urcati scarile care dau in spatele blocului respectiv e si o firma de asigurari acolo, in spatele blocului faceti la stanga si e o usa de termopan alba, unde scrie Planet baits. Mergeti acolo va rezolva baietii in mod total gratuit. 


Si bineinteles avizul de la politia de frontiera din Copou.

Va prezint toate astea si va dau informatii care va pot ajuta tocmai in ideea ca in decurs de maxim trei saptamani incepe "Marea pescuiala".

Fiti pregatiti si fara frica, eu va salut,
Fir intins de la Lucica!!!



miercuri, 30 mai 2012

Tajine de miel, romanesc nu marocan

 Si iarasi bine v-am gasit cu un nou fel de haleala cica Tajine. Atata timp cat suna oriental incepe cu T mare si mai e si de miel zic ca merita.


Ca sa ajungem la poza de mai sus, trebuie sa parcurgem ceva operatiuni atat bancare cumparand cat si culinare gatind: 

Ingredinte:
- carnita de miel 1 -2 Kg
- vin un pahar (pe gat) la marinat carnea
- cimbru verde
- partunjel paradoxal tot verde
- marar la fel
- usturoi verde
- rozmarin
- piper
- sare
- cartofi 4-5 
- ardei kapia copti
- ulei
- juma de cana de apa

Se pune la marinat carnea de miel cu o zi inainte de a o gati intr-un vas inchis ermetic cu: usturoiul tocat foarte marunt, cimbrul verde la fel tocat fin, sarea si piperul presuram nu facem liniute de tras, stropim cu vin, eu am folosit un vin de butuc natural si spre final turnam uleiul, luam mielul la frecat (pardon de expresie) dar chiar asta trebuie sa facem pentru a omogeniza amestecul. Lasam la frigider pana a doua zi cand ne hotaram sa-l gatim.


Am ajuns si a doua zi, aici e mai simplu, cu ceva timp inainte scoatem ardeii copti de la frigider, curatam cartofii si ai taiem rondele, tocam mararul, patrunjelul, adaugam ulei, sare, piper si amestecam bine.


Intr-un vas yena asezam cartofii dupa care peste ei punem carnea de miel gata marinata. 


                                         
Printre bucatile de carne asezam ardeiul kapia copt pentru culoare, miros si un gust irezistibil, mai adaugam ceva ulei si jumatate de cana de apa.


Lasam la cuptor aproximativ 2 ore la o temperatura de 160-170 grade, initial acoperim cu o folie din aluminiu iar dupa 45 de minute o scoatem si rotim carnea la un interval de timp pentru a prinde culoare.


Pofta sa aveti !