miercuri, 30 mai 2012

Tajine de miel, romanesc nu marocan

 Si iarasi bine v-am gasit cu un nou fel de haleala cica Tajine. Atata timp cat suna oriental incepe cu T mare si mai e si de miel zic ca merita.


Ca sa ajungem la poza de mai sus, trebuie sa parcurgem ceva operatiuni atat bancare cumparand cat si culinare gatind: 

Ingredinte:
- carnita de miel 1 -2 Kg
- vin un pahar (pe gat) la marinat carnea
- cimbru verde
- partunjel paradoxal tot verde
- marar la fel
- usturoi verde
- rozmarin
- piper
- sare
- cartofi 4-5 
- ardei kapia copti
- ulei
- juma de cana de apa

Se pune la marinat carnea de miel cu o zi inainte de a o gati intr-un vas inchis ermetic cu: usturoiul tocat foarte marunt, cimbrul verde la fel tocat fin, sarea si piperul presuram nu facem liniute de tras, stropim cu vin, eu am folosit un vin de butuc natural si spre final turnam uleiul, luam mielul la frecat (pardon de expresie) dar chiar asta trebuie sa facem pentru a omogeniza amestecul. Lasam la frigider pana a doua zi cand ne hotaram sa-l gatim.


Am ajuns si a doua zi, aici e mai simplu, cu ceva timp inainte scoatem ardeii copti de la frigider, curatam cartofii si ai taiem rondele, tocam mararul, patrunjelul, adaugam ulei, sare, piper si amestecam bine.


Intr-un vas yena asezam cartofii dupa care peste ei punem carnea de miel gata marinata. 


                                         
Printre bucatile de carne asezam ardeiul kapia copt pentru culoare, miros si un gust irezistibil, mai adaugam ceva ulei si jumatate de cana de apa.


Lasam la cuptor aproximativ 2 ore la o temperatura de 160-170 grade, initial acoperim cu o folie din aluminiu iar dupa 45 de minute o scoatem si rotim carnea la un interval de timp pentru a prinde culoare.


Pofta sa aveti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu