Mdaaaa bun ce sa zic, pentru unii mare scofala un peste indopat cu legume pentru altii yami yami, pentru mine doar pofta buna celor care vor urmari reteta de mai jos.
De ce sa mint acest peste a fost pregatit de mine intradevar, dar de revelion. A trecut ceva timp dar nu asta e important ci pasii de parcurs in reteta.
Nu e un peste pescuit :)) doar adus de la unul din magazinele de profil.
Daca o sa faceti reteta cu unul pescuit de voi garantat va iesi ceva de vis.
Ingrediente:
- bineinteles un crap, asta a avut undeva la 3 Kg
- sare grunjoasa
- piper
- usturoi
- ulei 3-4 linguri
- morcovi 4 bc
- gogosar rosu 1 bc pentru culoare
- rosii 2-3 bc
- suc de rosii
- pastai pentru decor si cateva masline
- patrunjel proaspat una doua legaturi
- praz 1 bc
- o lamaie
- un bine meritat pahar sau chiar doua de vin alb.
Mod de preparare:
Se curata crapul si se spala bine dupa care se lasa la scurs sau se sterge cu ceva servetele ca sa reducem din timp si sa nu stam degeaba. Dupa aceasta operatiune care este cea mai dificila asta in caz ca nu gasim o pescarie unde sa il si curate, il luam pe domnul crap la masaj cu sare si apoi cu ulei pe toate partile cat si interior si apoi il crestam pe ambele parti.
In timpul cat il lasam sa isi revina din frecus, taiem morcovul rondele nu prea subtiri ca sa nu se arda 3-4 mm, taiem deasemeni gogosarul, rosiile si prazul.
Se unge tava cu un pic de ulei dupa care se aseaza rondelele de morcovi concentrati mai mult sub peste cat si pe langa el. Se aseaza pestele se condimenteaza cu piper interior si exterior si atat, fara alte prostii de prafuri, dupa care la interior se introduce usturoiul pisat ca pentru mujdei, se mai pun cateva felii de rosii, rondele de praz, si se stropeste cu lamaie.
La exterior asezam legumele functie de inventivitatea fiecaruia dar ca concluzie nu aiurea prin tava ci peste peste ca acesta sa-si ia ce are nevoie din aromele fiecarei legume (rosii, praz, pastai, gogosari).
Se stropeste cu uleiul ramas de la masaj, cu suc de rosii nu foarte mult, cu lamaie si in ultimul rand i se da de baut vin alb demisec atat crapului cat si bineinteles BUCATARASULUI ca doar vorba aia meritam.
Cand este gata se pune peste el patrunjel tocat marunt si se serveste cu garnitura de ce vreti voi, eu am zis ca fac doar peste treaba voastra cu ce anume il mancati.:)))
Va zic sa aveti pofta si pe data viitoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu