duminică, 15 aprilie 2012

Rulada de spanac cu branza de vaci si cascaval

Ma gandesc ca sarmale aveti toti si e o reteta prea bine cunoscuta, salata de boeuf nici nu se pune problema, friptura de miel la fel si multe altele, dar ceva de genul asta un aperitiv usor zic eu ar fi interesant si pe gustul oricui. Nu e foarte greu de preparat, bine acum cu alta ocazie ca deja cine vrut sa-si umple frigiderul pana acum cu bunatati a facut-o.

Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 250 g sunca
- un ou
- 250 g cascaval
- 50 g unt
- 300 g branza de vaci grasa preferabil din piata
- patru cepe verzi
- o legatura de marar
- sare
- piper





Mod de preparare:
Spalati bine spanacul dupa care il rupeti in bucati si il puneti la fiert in apa cu sare aproximativ 5 minute.
Se scoate si se lasa la scurs bine eventual stors ca sa nu ramana apa. Dupa ce se raceste se amesteca cu oul batut si se asezoneaza cu sare si piper.
Intr-o tava care a fost unsa cu un pic de ulei puneti hartie de copt dupa care asezati spanacul amestecat cu ou si apoi presarati uniform cascavalul ras.



Dati tava la cuptor la 180 grade aproximativ 15 minute pana se topeste cascavalul dar fara a lasa sa se rumeneasca.
Cand este gata scoateti tava de la cuptor si lasati sa se raceasca.

Separat pregatiti pasta de branza de vaci amestecata cu ceapa verde tocata marunt, cu unt si cu marar proaspat, condimentati cu sare si piper.



Acum ca spanacul sa racit scoateti din tava cu tot cu hartia de copt, puneti deasupra pasta de branza, apoi feliile de muschi si rulati ajutandu-va de hartia de copt.

Ruloul gata format se inveleste in folie de plastic si apoi in folie de aluminiu si se lasa la racit cateva ore bune.
Puteti taia felii si sa serviti cu incredere.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu