luni, 23 aprilie 2012

Pancakes cu cheese de cows si smantana la cuptor

Ne-am americanizat nu mai mancam clatite, acum servim pancakes cu cheese de cows o reteta simpla, delicioasa din district-ul Dacia. Trebuie sa ne conformam cu tot ce este modern si nou pentru noi, lumea din ziua de astazi este inebunita, ca dupa doua cuvinte in limba romana sa urmeze un al treilea in engleza. Cei care merg des la interviuri pentru "JOB uri" stiu despre ce vorbesc nu mai dau exemple.
Un exemplu destul de elocvent dar de cealalta parte a baricadei, este un tip pe nume Pepe care dupa doua cuvinte in limba romana Oana urmat de Zavor... (in speranta ca cel din urma este romanesc:) ) a continuat tot cu unul romanesc Pastrama si chiar cu al patrulea Salam cica asta din urma o sa cante la nunta iar pastrama va fi servita rece de catre Oana. In concluzie o sa fie o nunta cu foarte multe mezeluri.

Sa revenim la clatitele noastre romanesti lasand mezelurile deoparte pentru cei interesati.




Ingrediente:
- apa plata sau carbogazificata
(1 cana aprox. 3 clatite) puneti cate vreti sa faceti
- 3  oua
- un praf de sare
- zahar granulat si vanilat
- esenta de vanilie
- faina
- branza de vaci
- 250 g smantana
- fulgi de ciocolata
- coaja de lamaie rasa
- o lingura de ulei - in clatite


Mod de preparare:
Pentru clatite nu va mai bat capul consider ca toata lumea a facut macar odata clatite tot secretul este sa nu faceti o compozitie prea groasa trebuie sa fie cat mai subtire si daca veti folosi si oua de tara vor avea si o culoare frumoasa.


In branza de vaci adaugati unul sau doua oua depinde de cate vreti sa faceti, zahar vanilat, esenta de vanilie, ciocolata maruntita sau fulgi, zahar si coaja de lamaie.
Smantana cu care veti acoperi clatitele in final o bateti cu zaharul bine.


Umpleti clatitele cu, compozitia de branza, rulati clatitele dupa ce ati intors capetele in interior ca la sarmalute pentru a nu iesi branza din interior, iar la final adaugati desupra smantana.
Puneti-le intr-un vas yena pe care l-ati uns cu unt pentru aproximativ 15 minute la 150 de grade.


Serviti with plesure.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu