Un exemplu destul de elocvent dar de cealalta parte a baricadei, este un tip pe nume Pepe care dupa doua cuvinte in limba romana Oana urmat de Zavor... (in speranta ca cel din urma este romanesc:) ) a continuat tot cu unul romanesc Pastrama si chiar cu al patrulea Salam cica asta din urma o sa cante la nunta iar pastrama va fi servita rece de catre Oana. In concluzie o sa fie o nunta cu foarte multe mezeluri.
Sa revenim la clatitele noastre romanesti lasand mezelurile deoparte pentru cei interesati.
Ingrediente:
- apa plata sau carbogazificata
(1 cana aprox. 3 clatite) puneti cate vreti sa faceti
- 3 oua
- un praf de sare
- zahar granulat si vanilat
- esenta de vanilie
- faina
- branza de vaci
- 250 g smantana
- fulgi de ciocolata
- coaja de lamaie rasa
- o lingura de ulei - in clatite
Mod de preparare:
Pentru clatite nu va mai bat capul consider ca toata lumea a facut macar odata clatite tot secretul este sa nu faceti o compozitie prea groasa trebuie sa fie cat mai subtire si daca veti folosi si oua de tara vor avea si o culoare frumoasa.
Smantana cu care veti acoperi clatitele in final o bateti cu zaharul bine.
Umpleti clatitele cu, compozitia de branza, rulati clatitele dupa ce ati intors capetele in interior ca la sarmalute pentru a nu iesi branza din interior, iar la final adaugati desupra smantana.
Puneti-le intr-un vas yena pe care l-ati uns cu unt pentru aproximativ 15 minute la 150 de grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu