duminică, 15 aprilie 2012

Salata din piept de pui cu radacina de pastarnac

O reteta usoara pentru aceasta perioada de sarbatoare de Paste, in care toata lumea va sta cat mai aproape de frigider mai bine zis undeva la mijloc intre frigider si pat, avand in vedere si vremea de afara.
Anul acesta cum pretul mielului a fost undeva la pret de caviar majoritatea celor care mananca l-au lasat sa mai creasca la stana alaturi de ciobanul moldovan, vrancean si ungurean.
Sarim un pic mielul si ajungem la capra, pardon la pui. Nu ca, capra n-ar fi buna depinde la ce anume facem referire.




Ingrediente:
- un piept de pui
- doua cepe
- doua radacini de pastarnac (telina, patrunjel la alegere)
- maioneza (nu exagerati)
- zeama de lamaie
- sare
- piper
- patrunjel verde
- otet doua linguri
- 200 ml de apa



Mod de preparare:
Relativ simplu, se spala si se fierbe pieptul de pui bine dupa care se taie marunt.




















Dupa aceasta operatiune dificila :)), apa impreuna cu otetul se da in clocot dupa care se taie ceapa julien si se marineaza in acest amestec de apa cu otet apoi se lasa la racorit.
Se spala si se curata radacina de pastarnac dupa care se da pe razatoarea mica.
Separat se pregateste maioneza.
Amestecam pieptul de pui cu ceapa marinata, pastarnacul si maioneza, stropim cu zeama de lamaie si  asezonam cu sare si piper.
Deasupra presuram patrunjel tocat marunt.
Se serveste la micul dejun si nu numai.


Sa aveti
              Pofta Buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu