Timp total de gatire: 2:00 ore
Timp de coacere: 00:40 ore
Ingrediente:
- Cartofi albi pentru piure 650 g (la cantarul din poza scadeti farfuria 200g )
- faina 1kg (in cazul meu ca sa elimin amelioratorii, afanatorii si alte prostii alimentare am folosit faina de grau de la moara sursa de la tara)
- ulei de masline 1 lingura
- ulei vegetal 2-3 linguri
- sare
- zahar 1 lingurita
- drojdie (una mai buna pe piata acum e BUDAFOK)
- mac
- si pentru uns painea 1 ou (de tara daca e posibil)
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii si se fierb in coaja ca la piure, puneti si o lingurita de sare.
Dupa care se scot se lasa la racit si se curata de coaja.
In acest timp punem faina intr-un castron mai mare iar in mijloc facem plamada astfel: adaugam drojdia cu zahar si putina faina si lasam sa creasca.
Dupa ce a crescut adaugam pe rand uleiul de masline si ulei vegetal, sare si cartofii care in prealabil au fost sfaramati.
Aluatul trebuie sa fie mai moale nu foarte vartos de aceea adaugati cate putina faina, ca de scos nu mai puteti scoate.
Lasam la dospit aluatul dupa care impartim in doua, formati painea in acest caz rotunda, si asezati-o in tava.
Mai lasati 5 minute sa creasca in tava dupa care puteti sa o crestati deasupra foarte fin pentru design.
Ungeti painea cu galbenus de ou si presarati deasupra mac.
Dati la cuptor aproximativ 35-40 minute pe la 140-160 grade.
Dupa ce o scoateti stropiti cu un pic de apa si acoperiti cu un prosop de bucatarie.
Garantat pana o veti termina painea se va mentine moale si foarte gustoasa nu exista termen de comparatie cu cea din comert.
Sa aveti pofta si pe data vitoare.
- Cartofi albi pentru piure 650 g (la cantarul din poza scadeti farfuria 200g )
- faina 1kg (in cazul meu ca sa elimin amelioratorii, afanatorii si alte prostii alimentare am folosit faina de grau de la moara sursa de la tara)
- ulei de masline 1 lingura
- ulei vegetal 2-3 linguri
- sare
- zahar 1 lingurita
- drojdie (una mai buna pe piata acum e BUDAFOK)
- mac
- si pentru uns painea 1 ou (de tara daca e posibil)
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii si se fierb in coaja ca la piure, puneti si o lingurita de sare.
Dupa care se scot se lasa la racit si se curata de coaja.
In acest timp punem faina intr-un castron mai mare iar in mijloc facem plamada astfel: adaugam drojdia cu zahar si putina faina si lasam sa creasca.
Aluatul trebuie sa fie mai moale nu foarte vartos de aceea adaugati cate putina faina, ca de scos nu mai puteti scoate.
Lasam la dospit aluatul dupa care impartim in doua, formati painea in acest caz rotunda, si asezati-o in tava.
Mai lasati 5 minute sa creasca in tava dupa care puteti sa o crestati deasupra foarte fin pentru design.
Ungeti painea cu galbenus de ou si presarati deasupra mac.
Dati la cuptor aproximativ 35-40 minute pe la 140-160 grade.
Dupa ce o scoateti stropiti cu un pic de apa si acoperiti cu un prosop de bucatarie.
Garantat pana o veti termina painea se va mentine moale si foarte gustoasa nu exista termen de comparatie cu cea din comert.
Sa aveti pofta si pe data vitoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu